Banja Luka: Sve medicinske ustanove na jednom mjestu

Grad Banjaluka bi uskoro na jednom mjestu, u krugu Univerzitetskog kliničkog centra RS, mogao imati sve medicinske ustanove, ali i dugo očekivani parking, ako odbornici na sjednici Skupštine grada 7. septembra usvoje Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana Paprikovac – Petrićevac, zona D. Slobodan Stanarević, v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, rekao je da je plan, ako ovaj nacrt bude usvojen, da u tom krugu budu smještene sve medicinske ustanove.

“Tu bi bili smješteni Medicinska škola, Medicinski fakultet, ali bi bilo izvršeno premještanje Psihijatrije iz naselja Obilićevo i Hirurgije. Tako bi neke lokacije koje sada pripadaju UKC RS bile oslobođene i planirane za nešto drugo”, pojasnio je Stanarević. Prema njegovim riječima, ovim bi bio riješen i najveći problem koji ima UKC, a to je parking.

“Ovim planom je predviđena i izgradnja parkinga za više od 1.000 mjesta, tako da će i to biti u narednoj godini rješavano, i zbog zaposlenih, ali i korisnika medicinskih usluga”, naglasio je Stanarević. Izrazio je nadu da će svi odbornici dati zeleno svjetlo tom nacrtu. “Ovim planom je planirana i izgradnja crkve, jer ima dosta vjernika koji leže u bolnici i žele da idu u crkvu, a zbog zdravstvenog stanja to ne mogu”, rekao je Stanarević.

Istakao je da će se ovim kompleksom, čija je izgradnja planirana, moći pohvaliti ne samo Banjaluka, nego i cijela BiH. U UKC RS su rekli da je Nacrtom izmjene dijela Regulacionog plana Paprikovac – Petrićevac, zona D, čiji je pokretač ova ustanova, zasad obuhvaćena izgradnja objekata Medicinskog fakulteta, Centra za obrazovanje i istraživanje, Fakulteta zdravstvene njege i Medicinske škole.

“Napominjemo da će tek nakon eventualnog usvajanja Nacrta o izmjeni dijela Regulacionog plana biti decidno definisano šta će se moći graditi na toj lokaciji”, pojasnili su u UKC RS. Dodali su da zasad ne mogu govoriti ko će ga i kada graditi, s obzirom na to, kako su pojasnili, da nisu stečeni uslovi za to, tačnije nije raspisan niti sproveden tender za najpovoljnijeg izvođača eventualnih radova.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login