Baka se probudila nakon 10 sati “smrti”

Radojka Stankov (71) iz Kikinde probudila se deset sati nakon što je proglašena mrtvom u Gerontološkom centru u ovom gradu. 

Prema navodima srpskih medija, ljekar je konstatovao smrt, a tijelo je potom odnijeto u Pogrebno preduzeće. Porodica je u međuvremenu obaviještena o njenoj smrti, odštampane su i polijepljene umrlice i gotovo sve je bilo spremno za sahranu, kada se starica probudila.

“Smrt” je nastupila u dva posle ponoći, piše u zvaničnom izvještaju ljekara. Ipak, kako sada stvari stoje, baka je samo zaspala.

Radojku su ujutro radnici našli sa nogom prebačenom preko drugog pokojnika. Objašnjavali su to mišićnim refleksom, koji se često događa i poslije smrti, ali kad je baka progovorila i uspravila se, bilo je jasno da je smrt prerano proglašena.

– Moja žena se sada osjeća dobro, a ona je tad samo zaspala, nije joj čak ni pozlilo. Ne znam kako im je uopšte palo na pamet da je mrtva – rekao je Vladimir Stankov, muž bake koju zamalo da sahrane živu.

– Ovog februara nam je umro sin, imao je samo 49 godina. Možete zamisliti kako živimo od tad, ja sam šećerni bolesnik i kad su mi javili da je i moja Radojka mrtva, htio sam i ja da skončam – priča potreseni Vladimir.

Njihov drugi sin je već krenuo iz Australije na sahranu majci.

Da stvar bude čudnija, Radojka je iz Pogrebnog vraćena u isti Gerontološki centar u kojem joj je konstatovana smrt.

Kako se saznaje, radnik koji je u Pogrebnom preduzeću zadužen za smještaj pokojnika u hladnjaču nije bio te noći u Kikindi već u Beogradu, pa je baka Radojka tako i preživjela. Da je nekim slučajem prebačena u hladnjaču po protokolu, ne bi joj bilo spasa.

– Kao da nije dovoljno što nije pored mene, što mora da bude u domu, nego još moraju ovako da me presijecaju – jada se Vladimir.

(Srpskacafe)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila