Autobus iz BiH opet isključen iz saobraćaja: Ovaj put su putnici bili djeca

Njemačka policija izvijestila je o još jednom slučaju isključenja iz saobraćaja neispravnog autobusa s registarskim tablicama BiH.

U utorak poslijepodne službenici Uprave saobraćajne policije iz Ludwigsburga kontrolirali su autobuse na autoputu A8 između izlaza Leonberg-Ost i raskrsnice Stuttgart.

Kada su zaustavili bh. autobus u kojem je bilo 17 putnika, uglavnom djece, i dvojica vozača, uslijedio je stručni pregled koji je otkrio nedostatke u upravljačkom sistemu.

Konkretno, utvrđeno je curenje hidraulične tečnosti volana koja se razlila ispod podnice vozila i u prostor kočnica.

Autobus (nije saopćeno ime prijevoznika) je isključen iz saobraćaja, a vozač morao platiti kaznu. Djeca koja su putovala u autobusu bila su prisiljena sačekati zamjensko vozilo.

Podsjetimo, prije nešto manje od mjesec dana njemački policajci i istražitelji inspekcije rada, zbog opasnosti od nastanka požara, isključili su iz saobraćaja autobus s bh. registarskim oznakama u okolini Goslara, i to nakon što su otkrili uljne mrlje u motornom prostoru.

Nakon ovog slučaja, Igor Pejić, sekretar Ministarstva prometa i komunikacija BiH, objasnio je za portal radiosarajevo.ba šta bh. vlasti mogu učiniti da spriječe poniženja putnika koji sve češće ispaštaju zbog nesavjesnih prijevoznika.

RadioS.

Panta Rhei, masazno-kozmeticki studio, Prijedor Pogrebno Iris
%d bloggers like this: