Autobus iz BiH opet isključen iz saobraćaja: Ovaj put su putnici bili djeca

Njemačka policija izvijestila je o još jednom slučaju isključenja iz saobraćaja neispravnog autobusa s registarskim tablicama BiH.

U utorak poslijepodne službenici Uprave saobraćajne policije iz Ludwigsburga kontrolirali su autobuse na autoputu A8 između izlaza Leonberg-Ost i raskrsnice Stuttgart.

Kada su zaustavili bh. autobus u kojem je bilo 17 putnika, uglavnom djece, i dvojica vozača, uslijedio je stručni pregled koji je otkrio nedostatke u upravljačkom sistemu.

Konkretno, utvrđeno je curenje hidraulične tečnosti volana koja se razlila ispod podnice vozila i u prostor kočnica.

Autobus (nije saopćeno ime prijevoznika) je isključen iz saobraćaja, a vozač morao platiti kaznu. Djeca koja su putovala u autobusu bila su prisiljena sačekati zamjensko vozilo.

Podsjetimo, prije nešto manje od mjesec dana njemački policajci i istražitelji inspekcije rada, zbog opasnosti od nastanka požara, isključili su iz saobraćaja autobus s bh. registarskim oznakama u okolini Goslara, i to nakon što su otkrili uljne mrlje u motornom prostoru.

Nakon ovog slučaja, Igor Pejić, sekretar Ministarstva prometa i komunikacija BiH, objasnio je za portal radiosarajevo.ba šta bh. vlasti mogu učiniti da spriječe poniženja putnika koji sve češće ispaštaju zbog nesavjesnih prijevoznika.

RadioS.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login