Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno

Zbog obilježavanja 22. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije danas je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila nosivosti preko 3,5 t na svim putevima koji, iz pravca Tuzle, Zvornika i Sarajeva, vode prema Srebrenici.

Također, danas je u BIH na snazi zabrana kretanja vozila koja prevoze eksplozivne materije.

Pojačana je frekvencija putničkih vozila i autobusa na svim putevima prema Srebrenici. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da poštuju upute ovlaštenih lica.

BIHAMK danas na tri punkta (Potočari, Kladanj i Caparde) ima svoje ekipe, pa u slučaju da nekom od vozača bude potrebna naša pomoć, možete nas pozvati na 1282.

Na graničnom prelazu Ivanica kolona vozila je na izlazu iz BIH i ulazu u Hrvatsku, a zadržavanja su oko 1,5 sat. Pojačana je frekvencija vozila i na GP Doljani, a na izlazu iz BIH čeka se oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je također pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

I dalje upozoravamo vozače da, zbog visokih dnevnih temperatura, na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim satima ili kasno poslijepodne, a ukoliko ipak putu tokom dana, da prave pauze svakih 100-120 km. Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha.

You must be logged in to post a comment Login