Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno

Zbog obilježavanja 22. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije danas je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila nosivosti preko 3,5 t na svim putevima koji, iz pravca Tuzle, Zvornika i Sarajeva, vode prema Srebrenici.

Također, danas je u BIH na snazi zabrana kretanja vozila koja prevoze eksplozivne materije.

Pojačana je frekvencija putničkih vozila i autobusa na svim putevima prema Srebrenici. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da poštuju upute ovlaštenih lica.

BIHAMK danas na tri punkta (Potočari, Kladanj i Caparde) ima svoje ekipe, pa u slučaju da nekom od vozača bude potrebna naša pomoć, možete nas pozvati na 1282.

Na graničnom prelazu Ivanica kolona vozila je na izlazu iz BIH i ulazu u Hrvatsku, a zadržavanja su oko 1,5 sat. Pojačana je frekvencija vozila i na GP Doljani, a na izlazu iz BIH čeka se oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je također pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

I dalje upozoravamo vozače da, zbog visokih dnevnih temperatura, na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim satima ili kasno poslijepodne, a ukoliko ipak putu tokom dana, da prave pauze svakih 100-120 km. Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login