Ankica Ajdarić zvanično ima najljepše dvorište na području našeg grada

Ankica Ajdarić, mještanka zaseoka Lug u Čejrecima i zvanično ima najljepše dvorište na području grada. Tako je nedavno jednoglasno odlučio žiri u akciji „Uredi svoj vrt“ koju po tradiciji organizuje Gradska uprava. Ankica kaže da je odluka žirija baš prijatno iznenadila.

-Prošle godine sam dobila specijalnu nagradu, a ove prvu. Nisam vjerovala baš da je moje dvorište najljepše, ali izgleda da jeste. I drago mi je što je tako- kaže skromna Ankica koja u svom dvorištu s cvijećem, a ima ga najmanje petnaestak vrsta, „priča“ bar dva sata dnevno.

Pomogne i suprug, pokosi travnjak, ali zalijevanje, čupanje korova, uklanjanje starih i sadnja novih biljaka je njen posao.

-Ne žalim se, volim to, baš uživam. Imam i mali plastenik u kojem uzgojim nešto „reznica“, a ako baš nešto ne uspije, to kupim. Imam i mnogo kaktusa. Volim raditi s cvijećem.

Ne zbog nagrada, već zato što me taj posao opušta. A, volim i da je dvorište uredno i da je sve na svom mjestu- kaže Ankica čije je prvo mjesto u konkurenciji najljepših prijedorskih dvorišta obradovalo i porodicu koja je uspjeh prokomentarisala na simpatičan način „da im je podigla ugled u porodici“.

K.V.

Lim profi, Prijedor Panta Rhei, masazno-kozmeticki studio, Prijedor Pogrebno Iris