AMS RS sprovodi akciju vanrendne kontrole vozila

Automoto savez Republike Srpske godišnje provodi dvije redovne akcije vanredne kontrole tehničke isprevnosti vozila, rekao je Mirko Brkić, sekretar Automoto društva Prijedor. Jedna kontrola se vrši pred zimu, da se provjeri da li su vozila pripremljena za saobrađaj u zimskim uslovima, a druga nakon zime, obično pred turističku sezonu.

-U tim kontrolama provjerava se: ispravnost amortizera, stanje kočione tečnosti, u vozilima sa ugrađenim plinom plinske instalacije, elektroinstalacije, odnosno svjetala i svjetlosna signalizacija na vozilu. Po našim pokazateljima stanje se iz godine u godinu popravlja- rekao je Brkić. On je dodao da se ipak vozači, i pored toga što su ovi pregledi besplatni, nerado odazivaju.

Sredinom sedmice vanredna kontrola tehničke ispravnosti vozila na području Prijedora vršena je u krugu Autotransporta, a vozači koji su uspješno prošli provjeru ispravnosti, smatraju da je ovo dobra akcija i pozivaju i druge vozače da i sami posvete više pažnje ispravnosti vozila sa kojima se uključuju u saobraćaj, kako zbog vlastite, tako i zbog sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

K.V.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login