Aktivno nekoliko požara u BiH, helikopteri OS u Dretelju i Bileći

Na području Mostara jutros nema aktivnih požara, osim požara na lokalitetu Drežnica – Batačke Lazine-Čvrsnica, gdje gori šuma munike i bukve.

Požar ide u dva kraka, jedan prema Velikoj borovoj glavi, a drugi prema Posušju, saopćeno je iz Operativnoga centra Federalne uprave Civilne zaštite.

Prema riječima dežurnoga operativca u PVP Mostar, jedan je helikopter Oružanih snaga (OS) BiH jutros u 06:50 sati počeo djelovati na području Dretelja, u općini Čapljina, dok je drugi upućen na područje Bileće. Dežurni operativac navodi također da su još aktivni požari na području Modrič-Hotanj i Gradine, općina Čapljina.

Također, još uvijek prijeti požar iz smjera Šurmanaca, prema mjestu Bijakovići, općina Čitluk, požar je i kod mjesta Bačnik, općina Stolac. Nema prijetnje za kuće i stanovništvo, ali se vatra širi nepristupačnim terenom prema Kruševu.

Požar je aktivan i u općini Konjic, na području Javorika. U mjestu Orahovica vatra je ugašena sinoć oko 22:30 sati.

U neumskoj općini lokaliziran je požar kod Prapratnice te su se vatrogasci vratili s terena u 01:50 sati. Kako je tijekom noći vjetar oslabio, požar se uspio sanirat i kod mjesta Zagorca, u općini Ravno, navodi se u saopćenju.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login