Akcija Evropola: Na Zapadnom Balkanu uhapšeno 58 švercera oružja

U zajedničkoj akciji protiv šverca oružja na Zapadnom Balkanu, u zemljama tog regiona uhapšeno je 58 osoba i zaplijenjeno 48 komada vatrenog oružja, dok je 127 ljudi spriječeno da uđu u te zemlje na graničnim prelazima, saopštila je danas Evropska policijska služba (Evropol).

“Pored toga, identifikovano je šest pokušaja ilegalnog prelaska granice, 12 slučajeva prekoračene dužine boravka i osam incidenata s pokušajem korišćenja lažnih viza ili dokumenata”, navodi se u saopštenju.

Ova akcija je bila dio operacije “Dani zajedničke akcije na Zapadnom Balkanu”, koja je planirana u skladu sa “EMPACT okvirom za vatreno oružje”.

U akciji su učestvovale Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora Slovenija, Albanija, Belgija Bugarska, Mađarska, Makedonija, Grčka, Holandija, Rumunija, Španija, Švedska, Švajcarska, Britanija i SAD i Kosovo.

Tokom akcije, ukazuje Evropol, razmjenjena je značajna količina informacija zahvaljujući odličnoj saradnji između zemalja učesnica, Evropske pogranične službe (Fronteks) i Evropola.

Eksperti Evropola omogućili su razmjenu informacija u realnom vremenu i analizu sakupljenih podataka, dodaje se u saopštenju.

 

Tanjug

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login