Agrokor: Uloženi iznimni napori u stabiliziranje poslovanja Konzuma u BiH

Povodom jučerašnje odluke Vlade FBiH kojom je donesena Uredba o postupku izvanrednog nadzora u privrednim društvima od sistemske vrijednosti za FBiH, iz Agrokora je saopćeno da je izvanredna uprava te kompanije uložila “iznimne napore u stabiliziranje poslovanja Konzuma u BiH, te je znatno popravila situaciju u odnosu na stanje zatečeno u trenutku otvaranja postupka izvanredne uprave u Agrokoru”.

Ističu da je na tržište Bosne i Hercegovine vraćen Mercator, koji je preuzeo natrag svoje prodavnice od Konzuma, kao i sve zaposlenike, te da je u toku dokapitalizacija Konzuma BiH, a s dobavljačima su postignuti dogovori o rješavanju zaostalih plaćanja i uspostavljene su redovne isplate novih potraživanja.

Također, navode da je zadržana zaposlenost i postavljeni dobri temelji za ozdravljenje i daljnje jačanje Konzuma BiH.

– Druge Agrokorove kompanije u Bosni i Hercegovini, bez obzira na probleme s kojima je suočen sistem Agrokora posluju stabilno i podmiruju svoje obaveze. O svim do sada poduzetim koracima, redovno smo obavještavali vlasti BiH i druge učesnike i u izvanrednoj upravi se nadamo, da će i provedba jučer donesene Uredbe o vanrednom nadzoru doprinijeti ovom procesu daljnje stabilizacije poslovanja Konzuma BiH, na dobrobit zaposlenika, građana i privrede – saopćeno je iz Agrokora.

BiznisInfo

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login