Aerodrom “Urije” domaćin 12. po redu Blanik kupa

Aerodrom “Urije”, 26. avgusta, biće domačin 12. po redu jedriličarskog Blanik kupa, odlučeno je na današnjem zasjedanju Organizacionog odbora ove manifestacije. Ove godine takmičenje u preciznom letenju jedrilicom, koje ima međunardoni karakter, nosi naziv „Vihor 2017“.

Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS, rekla je da ovo ministarsvo daje punu podršku takmičenju koje je jedinstveno u Bosni Hercegovini, i po kojem je Prijedor prepoznatljiv.

– Mi to moramo njegovati, i moramo pružiti podršku ovim ljudima kako bi se ova tradicija nastavila. To je naš posao, i ponosno stojimo uz grad Prijedor – navela je Rešićeva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poručio je da se radi o atraktivnoj manifestaciji, koju posječuje velik broj ljudi, pa se poseban akcenat mora staviti na bezbjednost.

– Ja svim takmičarima koji će doći želim vedro nebo i kvalitetno takmičenje. I naglašavam, bezbjednost je najvažniji uslov koji se mora obezbijediti – rekao je Đaković.

Milan Marković, direktor takmičenja, rekao je da se očekuje velik broj takmičara, naročito onih koji dolaze van granica naše države, i da su među njima velika letačka imena.

– Očekujemo ljude iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i Austrije i Australije. Promovišemo Blanik kup, koji postepeno postaje regionalni događaj – naveo je Marković, i dodao da su ovakve manifetacije idealne za promociju avijacije.

Po prvi put biće organizovano i revijalno letenje modelima jedrilice, koje će demontrirati ekipa iz Slovenije. Trenažni letovi održaće se 25. avgusta, dok je glavni takmičarski dan subota, 26. avgusta. Organizator kupa je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i grad Prijedor.

K.V.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login