AC Food kupio i treći dio Agrokomerca

U Općinskom sudu u Velikoj Kladuši danas je održana sudska prodaja posljednje trećine Dioničkog društva Agrokomerc, odnosno pogona tvornice biskvita, čokolade i kakaa.

Putem prodaje usmenim nadmetanjem ovaj objekat je prodan za dva miliona i 406 hiljada KM najpovoljnijem i jedinom ponuđaču, firmi AC Food dd Velika Kladuša, članici AS Grupe.

„AC FOOD je proglašen za najpovoljnijeg ponuđača od strane Općinskog Suda u Velikoj Kladuši sa ponuđenih 2.406.500 KM. AC FOOD je sada u obavezi da u roku od 30 dana izvrši uplatu navedenog iznosa. Radi se o Tvornici biskvita u Velikoj Kladuši“, potvrđeno je za BiznisInfo iz ove kompanije.

Podsjetimo, prodaja Agrokomercove imovine započela je u februaru proše godine sudskom prodajom. Imovina koja se proteže na kompleksu veličine 270 dunuma u naselju Polje podijeljena je u tri cjeline.

Prvi dio koji čine tvornica stočne hrane, pržionica kafe o prodaja voća i povrća prodat je 28. februara za 3,05 miliona KM. Drugi dio koji čine mesna industrija i hladnjače, kao i fabrike za proizvodnju supa, majoneza, kečapa i začina prodat je 30. avgusta za 4,4 miliona.

Treći dio, koji je kupljen danas, čine tvornice za proizvodnju biskvita, čokolade i kakaa.

Ovim je, kako je iz kompanije AC Food ranije i najavljeno, zaokružen proces preuzimanja imovine nekadašnjeg krajiškog giganta.

Rusmir Hrvić, predsjednik uprave AS grupacije u čijem sastavu posluje AC Food, potvrdio je ranije medijima da namjeravaju preuzeti kompletne pogone Agrokomerca i oživjeti nekadašnje brendove.

BiznisInfo

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila