Neispravno 30 odsto autobusa koji prevoze đake

Neđo Trninić Ministar saobraćaja i veza RS-a kazao je danas da su u akciji vanredne kontrole tehničke ispravnosti autobusa pred početak školske godine neispravnosti utvrđene kod 34 od 115 pregledanih.

– Čak na 22 autobusa kočioni sistem je neispravan, a kod ostalih su kvarovi na upravljačkom sistemu i signalizaciji, kazao je danas u Prijedoru Trninić koji je sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem posjetio tehnički pregled “Auto-transport” u Prijedoru.

Svi autobusi kod kojih su uočene nepravilnosti i nedostatci upućeni su na otklanjanje, a potom su obavezni da ponove na tehnički pregled.

– Svima nam je bitna bezbjednost djece i da vozilima kojima se djeca prevoze budu ispravna, a ovo je najbolji način da se potpuno besplatno izvrši pregled tehničke ispravnosti autobusa. Mislim da bi svi vlasnici prevoznih sredstava trebalo da se uključe u ovu akciju”, kazao je Đaković.

Stojan Grujičić Šef Stanice tehničkog pregleda vozila “Auto-transport” kaže da postoji pravilnik da novi autobusi i vozila do pet godina starosti ne podliježu tehničkom pregledu, ova akcija usmjerena na sve prevoznike, bez obzira na starost vozila koja se kontrolišu.

U akciji besplatne kontrole tehničke ispravnosti autobusa, koja traje do 4. septembra, učestvovaće 57 stanica za tehnički pregled koje su registrovane za tehnički pregled autobusa širom Republike Srpske, a troškove vanrednog tehničkog pregleda autobusa snosiće stanice za tehnički pregled.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login